Сашко от Перник изчезна отново, но за щастие - за

...
Сашко от Перник изчезна отново, но за щастие - за
Коментари Харесай

След като се изгуби отново: Спасителна акция се проведе за Сашко от Перник, откриха го бързо /снимка/

Сашко от Перник изчезна още веднъж, само че за благополучие - за малко. Инцидентът се е случил към софийското Лозен, покрай базата на БЧК. Сигналът за изгубването на Сашко е подаден малко преди 18 часа.
Полиция и жандармерия, както и екипи на Аварийна помощ към Столична община са извикани на място и са взели участие в издирването на детето, което има аутизъм.
Малко преди 19 часа 14-годишният Сашко е открит от чиновник на столичната Аварийна помощ, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. В 17.45 ч е получен сигнал от татко му Александър Цветанов, че при разходка в гората сред БЧК Лозен и Лозенски манастир, че 14-годишното дете се е изгубило. В 18.40 ч. детето е открито на към 2-3 километра над Лозен в гората посока Пасарел, споделиха още от полицията.
" Сашко е добре ", сподели татко му Александър. Детето имало смарт часовник с GPS, само че го е свалило, откакто се е отскубнало от ръката на татко си, споделиха хора, взели участие в издирването му.  
Момчето беше в неопределеност девет дни и осем нощи през ноември 2022 година, а ориста му трогна хиляди българи, които не стопираха да го търсят.
И до момента Александър не може да изясни какво тъкмо е претърпял, защото е с аутизъм. Той е съумял да оцелее напълно самичък, без храна и без вода, без непозната интервенция.
Детето изчезна на 11 ноември преди две години в региона на Профилакториума в Перник. Впоследствие стана ясно, че се е хранил с шипки, ябълки и трева. Успявал е да си откри и вода. 
" Намерен е от взаимни екипи от планинари - хора, готови за това нещо - и от сътрудници ", сподели тогава шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Павел Млеканов.
Той е бил открит в шубраци в мъчнопроходим регион до село Червена могила, споделиха източници на Dir.bg. Бил е контактен, само че измръзнал, изискал е вода.
На 28 ноември Сашко беше изписан от " Пирогов ".  " Добре съм ", показа момчето. А на въпрос радва ли се, че се прибира у дома сподели: " Да, да ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР