Зам.-министър на вътрешните работи, шефът на ГДБОП и шефът на

...
Зам.-министър на вътрешните работи, шефът на ГДБОП и шефът на
Коментари Харесай

Издирваната от Москва Галина Марчукова припадна в Съдебната палата

Зам.-министър на вътрешните работи, шефът на ГДБОП и шефът на Министерство на вътрешните работи болница посетили в болничната стая рускинята Галина Марчукова, дирена от Москва за заграбване. Това разгласи в Софийския апелативен съд един от юристите й -  Калоян Стоянов. Причината за тяхната аудиенция обаче не е ясна.

Официално към този момент не се знае за какво Москва търси Галина Марчукова. Неофициално се счита, че е някогашна банкерка от банка Нота, затворена през 2015. Това е финансова институция, от която съгласно съветски медии, някогашният почитан чиновник на организацията за битка против икономическите закононарушения Дмитрий Захарченко взел рушвет, откакто ги предизвестил за инспекция.

В момента рускинята се намира в болничното заведение към софийския затвор. Причината да е там е, че страда от онкологично заболяване на матката и единия яйчник, има и мощно кръвотечение. Трябвало да бъде оперирана. Докато съдът се съвещаваше, самата Галина се свлече на пода в зала 1 на Съдебната палата, макар че от самото начало беше подкрепяна от двама чиновници на правосъдната защита. Наложи се да бъде извикана лекарката на Съдебната палата, която я прегледа. Тя откри, че индикаторите й - кръвно и пулс са в нормата. 

Съдът реши Галина Марчукова да бъде под домакински арест с електронна гривна и да се лекува, в която болница реши. Ще напуща квартирата си в " Манастирски ливади "   с позволение на прокурор. Самата Галина също помоли за домакински арест.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР