Центърът за настаняване от семеен тип за деца и младежи

...
</TD
>Центърът за настаняване от семеен тип за деца и младежи
Коментари Харесай

10 години от създаването на центъра за деца и младежи с увреждания в Русе

Центърът за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания " Вяра " навърши през днешния ден 10 години от основаването си. Юбилейното събитие се организира под мотото " Да запазим достолепието и уникалността на разликата “, заяви Общината.

" За нас придвижването е наслада, без значение дали сме физически лимитирани, когато душата пее и танцува, никой и нищо не може да я спре “, показа при откриването на тържеството шефът на центъра Албена Атанасова.

Тя получи приветствен адрес от името на кмета на община Русе и почетен плакет с признателност за активността на центъра през годините.

Детегледачките споделиха трогателни истории, свързани с децата. Възпитаниците на центъра пък бяха подготвили развлекателна стратегия с песни, танци и извършения на фитнес уредите.

Центърът за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания " Вяра “ е основан по план " Нашите деца са наша отговорност “ – откриване на комплекс от резидентни услуги за деца и младежи с увреждания на възраст от 3 до 25 години. От 2015 година той се ръководи от Сдружение " Дете и пространство “, а услугите му са свързани с ежедневните потребности на децата. Те включват 24-часова грижа за здравното, прочувственото и поведенческото им развиване, както и за насърчаване на умения за самообслужване и самостоятелен живот.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР