Зам.-кметът на София по образование, култура, спорт и младежки дейности

...
Зам.-кметът на София по образование, култура, спорт и младежки дейности
Коментари Харесай

Боршош към просветния министър: Не политизирайте проблема с детските градини

Зам.-кметът на София по обучение, просвета, спорт и юношески действия Мирослав Боршош е изпратил сериозно писмо до министъра на образованието и науката проф. Николай Денков. Боршош прикани Денков да не политизира проблема с неналичието тук-там за хиляди деца в детските градини в столицата. Той твърди, че обезщетителните средства са заложени в бюджета и са налични, заради което не е нужна актуализация на бюджета.

Ето какво още написа зам.-кметът:

Във връзка с позицията на Министерството на образованието и науката от 27.05.2021 година по отношение на достъпа до обезщетения за децата отвън детски градини и посочените спънки за либерализация на режима за отплата на децата без места в държавни и общински детски градини, декларирам следното:

Господин министър,

Не виждам причина да политизирате проблема. Категоричен съм, че би трябвало да поставим взаимни старания, тъй че обезщетенията за децата без места в детските градини да стигнат до родителите още тази година.

В момента от моите и Вашите старания зависи да се обединим към решение, което поддържа родителите в тази обстановка. Предлагам Ви, вместо да обсъждате кой какво не е направил, да си свършим дружно работата от позициите, на които и Вие, и аз сме напълно неотдавна.

Средствата са налични. Категорично не е правилно, че бюджетът за тях би трябвало да се актуализира, поради което, по Ваши думи, е належащо настоящо Народно заседание. Знаете, че въпросните средства са гласувани и заложени в бюджета за тази година. В този смисъл актуализация не е нужна. Промяната на наредбата, която да улесни достъпа на родителите до обезщетения, е единственото належащо и допустимо деяние от Ваша страна.

Вярвам, че задачата Ви като длъжностен министър не е да възпрепятствате достъпа на родителите до тези средства, нито да ги криете.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР