Облачността ще остане значителна, около и след обяд над Западна

...
Облачността ще остане значителна, около и след обяд над Западна
Коментари Харесай

Времето: Облачно, жълт код за валежи в 7 области

Облачността ще остане забележителна, към и след обяд над Западна България - купесто-дъждовна и там ще има краткотрайни валежи; на обособени места, основно в планинските региони, ще са краткотрайно интензивни. В източната половина на страната преваляванията ще са единствено на обособени места, най-вече слаби. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще бъдат най-вече сред 5° и 10°, София - към 7°. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 16° и 21°, в София - към 17°. 

Жълт код за значителни превалявания е разгласен в областите София-град, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян. 

Над планините облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На доста места в масивите в западната половина на страната ще има превалявания от дъжд, в обособени региони основно в Рило-Родопската област - обилни по количество. В планините в Източна България ще е съвсем без превалявания. По най-високите елементи на Рила, Пирин и Стара планина ще духа сдържан северозападен вятър, в по-ниските елементи ще се ориентира от изток-югоизток. Температурите ще останат без основна смяна, оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 10°, на 2000 метра - към 3°.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР