За втора поредна година Швейцария бе обявена за най-добрата страна

...
За втора поредна година Швейцария бе обявена за най-добрата страна
Коментари Харесай

Как Швейцария стана най-добрата страна за живеене

За втора поредна година Швейцария бе оповестена за най-хубавата страна за живеене в международен мащаб. Резултатите са от изследването " Best Countries " на US News&World Report.

Финалното класиране, в което още веднъж води дребната европейска страна, позната с шоколада и часовниците си , се сформира на база на няколко фактора.

В проучването са взели участие 21 души от целия свят. Те правят оценка 65 страни въз основата на качество на живота, благоприятни условия за бизнес, предприемачество, историческо завещание, културно въздействие, поданство и благоприятни условия за завършения.

 Снимка 337097

И по този начин, Швейцария е изведена на челно място в международен мащаб. Това значи, че тя е оценена най-високо освен поради стандарта на живот . Страната, която е отвън Европейски Съюз, се развива доста по-добре от членките.

Швейцария е страна на точността, на високите заплати, на планините и кравите, които дават мляко за шоколад. На лъскавите часовници и на уютните зимни курорти. Страната е освен топ в класацията, само че и същински връх на Европа. 24 четирихилядника вършат страната парадайс за алпинистите .

 Снимка 337096

В последно време Швейцария се трансформира и в оазис за новите предприемачи, търгуващи и копаещи криптовалути. А за елементарните туристи с не толкоз елементарни финансови благоприятни условия страната предлага освен планински занимания, а и лична версия на морските курорти - край многочислените езера , измежду които най-известните са Женевското и Лугано.

Швейцарците са втори по дългоденствие измежду японците , само че живеят много по на гъсто от тях. Освен популацията, планините на тази относително дребна територия са величествен брой. Най-добрата страна за живеене в света в част от територията на Европа, само че като че ли предлага един напълно различен метод на живот.

 Снимка 337095

Екскурзиите до там не са толкоз публикувани. Вероятно тъй като кафето, което може да изпием в Женева, е едно от най-скъпите в света. Ако ни се отвори опция да посетим страната с впечатляваща транспортна мрежа, сигурно ще ни посрещнат топло . Все отново, тя е отличник и по консумация на шоколад. А той води до повече серотонин и усмивки.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР