За трета поредна година Renault затвърждава амбициите си да подкрепя състезанията

...
За трета поредна година Renault затвърждава
амбициите си да подкрепя състезанията
Коментари Харесай

Renault и спортен клуб Бегач представят Renault Morning Run Series в София, Пловдив, Варна и Бургас

За трета поредна година Renault затвърждава амбициите си да поддържа надпреварите по бягане за дилетанти в партньорство със Спортен клуб Бегач. За първи път с изключение на в София градският крос Renault Morning Run ще се проведе и в Пловдив, Варна и Бургас. Събитията ще се проведат на 21 октомври в Бургас, 28 октомври в София, 4 ноември във Варна и 11 ноември в Пловдив.

Състезанията са част от партньорство със спортен клуб „ Бегач “ в региона на активния метод на живот и в поддръжка на спорта в България. Бяганията включват три дистанции (5, 10 и 20 км). Информация за записвания, направления и правила са качени на http://morningrun.begach.com/

Renault обвързва своето присъединяване с представяне на новия модел в гамата – Renault MEGANE R.S. в границите на всички събития.

За Renault MEGANE R.S.
Новият MEGANE R.S. е създаден в сътрудничество с екипа на Renault от Formula 1. Това е първият сериен автомобил, който използва новата емблема на Renault Sport. Възможностите за шаси са две Sport или Cup. Подходящо за всекидневно потребление e Sport, което разрешава да се съчетае динамичния стил на шофиране с комфорта. Cup е по-твърдото от двата типа шаси, защото е базирано на пистово държание.

Вдъхновен от света на моторните спортове новото Renault MEGANE R.S. е оборудвано с по-широка предна и задна ризница, спортни прагове и функционален заден дифузьор, както и централно ситуиран шумозаглушител. Аеродинамична ризница начело насочва въздушния поток, задейства топлообменниците и охлажда мотора. В задната част на автомобила с изключение на двойния централен шумозаглушител, са добавени странични въздушни отвори на бронята с цел насочване на въздушните потоци и преработен спойлер за балансиране на поведението на пътя.

За първи път в този сегмент коли е добавена технологията 4CONTROL, която позволява по едно и също време завиване на четирите колела. Тя дава и опция за по-голяма еластичност в остри завои и изключителна непоклатимост във високоскоростни виражи.

Спортното арматурно табло, алуминиевите педали, седалките с интегрирани подглавници за спомагателна опора и волана с пера, както и интериорния дизайн, който е решен в алено и черно, новото Renault MEGANE R.S. придвижва лидера в света на високите скорости. Като отпратка към автомобилните надпревари са и изцяло светодиодни фарове R.S. Vision във формата на кариран байрак, а спомагателните фарове имат четири функционалности: фарове за мъгла, осветяване на пътя в завой, габаритни и дълги светлини.

Новото Renault MEGANE R.S. се предлага с 1,8-литров турбо бензинов мотор с директно впръскване на горивото, създаден в тясно съдействие с инженерите на Renault Sport.
Двигателя разполага с мощ от 280 к.с. и максимален въртящ миг от 390 Нм. Клиентите могат да избират сред две скоростни кутии - механична 6-степенна и автоматична 6-степенна с двоен съединител, при която разполагаем на водача са и пера на кормилото за промяна на предавките.

Мултимедийната система R-LINK 2 позволява лесно и бързо потребление на всички функции на автомобила – радио, навигация и други, в това число и свързване с R-LINK Store, където могат да бъдат открити приложения, основани особено за използване в автомобила, като R.S. Monitor, който демонстрира резултатите в действително време на екрана на системата. Разширената версия на приложението ще позволява запис и разбор на пътуванията, както и споделянето им в обществените мрежи.

Безопасността по време на шофиране е осигурена посредством адаптивния круиз надзор, системата за деен спирачен помощник, предупреждението за секване на осевата линия и системата за разпознаване на пътни знаци.

Renault непрекъснато внедрява нови технологии в колите си, които подобряват удоволствие от шофирането, комфорта зад волана и сигурността на лидера и пътниците. Резултатите от тези старания са налице на българския пазар –Renaultе на второ място по продажби на нови автомобили в България за три поредни години.

За състезателен клуб „ Бегач “
Спортен клуб „ Бегач “ е неправителствена организация, основана през февруари 2012г. в София. Основната мисия на клуба е да поддържа и развива бягането и кардио спортовете, както и масовата спортна просвета. Всички събития, проведени от „ Бегач “ са насочени към хора, които се стремят към здравословен и деен метод на живот. Годишно над 6000 души вземат участие в състезанията на “Бегач ”. Клубът е член на Българската федерация по лека атлетика и има 125 члена и 16 картотекирани състезатели.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР