За тези, които никога не са изпитвали това явление, зрителните

...
За тези, които никога не са изпитвали това явление, зрителните
Коментари Харесай

Какви са тези червейчета, които виждаме

За тези, които в никакъв случай не са изпитвали това събитие, зрителните червейчета (както ние ще ги наречем) са дребни продълговати неща, които се появяват в зрението ни, постоянно когато гледаме ярка светлина като да вземем за пример синьо небе. Формите могат да варират доста, само че постоянно се появяват като петна, паяжини или инцидентно завършени дълги неща. Това не е оптична заблуда, а по-скоро нещо, което очите ви в действителност възприемат. Има няколко разнообразни аргументи, които могат да провокират това, само че в множеството случаи тези зрителни червейчета се предизвикват от късчета от гелообразната задна камера, които се откъсват от задната част на окото и по-късно плават в очната ябълка.

 Eye-diagram bg

Задна камера, или постоянно просто „ камерата “, е избистрен гел, който запълва мястото сред ретината и лещата на окото ни, помагайки му да поддържа кръглата си форма. Този гел е към 99% вода и 1% други детайли, които детайли са най-много от мрежа от хиалуронова киселина и колаген. Хиалуроновата киселина по принцип резервира водните молекули, само че с течение на времето тази мрежа се разпада, което води до това хиалуроновата киселина да освобождава молекулите си с вода. Когато това се случи, тя образува воднисто ядро в задната ни камера.

Децата и младежите съвсем в никакъв случай не се сблъскват с тези неща, защото би трябвало да има някакво утежняване на гелообразното вещество в окото им, създавайки воднистото ядро, с цел да се появят тези плувки. Въпреки това, те въпреки всичко от време на време изпитват избран вид такива плаващи формички, които постоянно наподобява по-скоро като кристализирана мрежа в цялата им визия. Тези неща не се срещат в задната камера като горните неща. Вместо това те се намират в региона Premacular Bursa, тъкмо в горната част на ретината. Тези плувки са с микроскопични размери и наподобяват толкоз огромни заради близостта си до ретината. За страдание, тяхната микроскопична природа ги прави съвсем невъзможни за лекуване в множеството случаи.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР