Първата пратка боеприпаси по чешка инициатива пристигна в Украйна, предаде

...
Първата пратка боеприпаси по чешка инициатива пристигна в Украйна, предаде
Коментари Харесай

Първата пратка боеприпаси по чешката инициатива пристигна в Украйна

Първата пратка муниции по чешка самодейност дойде в Украйна, съобщи Ройтерс, базирайки се на обява на министър-председателя Петър Фиала в обществената мрежа " Екс ".

Чехия оглави напъните за закупуване на муниции за Киев с финансиране от съдружниците от НАТО, с цел да се компенсира дефицитът им по фронтовите линии с Русия.

" Първата пратка муниции по нашата самодейност дойде в Украйна преди известно време ", написа чешкият министър председател. " Правим каквото е належащо ", добави Фиала.

През май Прага съобщи, че първите 50 000 до 100 000 артилерийски снаряда ще доближат до Украйна през юни.

Към момента чешките управляващи прецизираха, че са получили към 1,7 милиарда евро под формата на заплащания или твърди задължения от 15 страни спонсори, което е задоволително за доставката на половин милион артилерийски снаряда за Украйна до края на годината, отбелязва Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

Около 20 страни дадоха обещание да се включат в чешката самодейност, само че единствено пет от тях са създали заплащания по нея към края на май - Германия, Нидерландия, Дания, Португалия и Канада.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР