Украинските удари по моста на Керченския проток биха прекъснали жизненоважна

...
Украинските удари по моста на Керченския проток биха прекъснали жизненоважна
Коментари Харесай

ISW: Украйна ще използва американските ракети ATACMS за удари по Крим

Украинските удари по моста на Керченския пролив биха прекъснали жизненоважна информационна линия за съветските войски
Началникът на Главното ръководство на военното разузнаване (ГУР) на Украйна генерал-лейтенант Кирил Буданов съобщи, че западната военна помощ идва в Украйна, само че евентуално няма да дойде в мащаби, които да окажат доста въздействие върху обстановката на фронта най-малко доникъде или края на юли 2024 година

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

Буданов съобщи, че задоволително количество предоставени от Съединени американски щати ракети с огромен обхват на деяние ATACMS може да разреши на украинските сили да ударят издигнатия от Русия мост през Керченския пролив в окупирания Крим и да пресечен значима съветска наземна информационна линия сред окупирания Крим и Русия.

Настоящата политика на Съединени американски щати във връзка с потреблението от Украйна на оръжия, предоставени от Запада, разрешава на Украйна да нанася удари на всички места в границите на окупираната от Русия Украйна, което евентуално включва потреблението на ATACMS с огромен обхват за нанасяне на удари по частта от моста над Керченския пролив в границите на интернационално приетите сухопътни и морски граници на Украйна.

Експерти, които за анализирали данните от ракетната офанзива над Крим, вършат извод, че жертвите измежду гражданското население са на първо място разследване от неприятната работа на съветската противовъздушна система, а не са жертви на самата офанзива и настройката на ракетата. Украински публични лица наскоро обявиха, че съветската войска е понижила съществено военните товари, които прекарва през Керченския проток и поставя старания за основаване и поддържане на логистичните линии, които свързват континенталната част на Русия и окупирания Крим през украинските региони Донецк, Запорожие и Херсон. Мостът над Керченския проток обаче ще остане значим за поддръжката на съветската окупация на Крим.

Анализаторите настояват, че украинските удари на дълги дистанции по моста на Керченския пролив биха прекъснали жизненоважна информационна линия за съветските войски, основани в окупирания Крим и евентуално биха усложнили способността им да поддържат окупация и наличие на полуострова.

Разрушаването на моста би принудило съветските военни да разчитат на дълъг маршрут по северното крайбрежие на Азовско море и би нараснало уязвимостта на украинските сили по основната съветска демаркационна линия.

" Информационната интервенция на Кремъл, която свързва събитията в Дагестан и Крим, е безсмислена, даже единствено тъй като цивилните жертви в Крим са резултат от прихващането на ракета от Русия, ориентирана към Крим, а не от съзнателно украинско решение за ориентиране ", се споделя в отчета.

Руското министерство на защитата призна, че съветска система за прихващане в действителност е отклонила украинска ракета от траекторията си на полета и я е взривила над Севастопол.

Неназован американски чиновник сподели също пред Ройтерс, че съветските сили са съумели да прихванат ракета ATACMS, ориентирана към съветска площадка за изстрелване, което е предиздвикало ракетата да експлодира и да обсипе плажа на Севастопол с шрапнели.

Експерти прибавят, че съветските публични лица не са дали никакви доказателства в поддръжка на изказванията си, че Украйна или Съединени американски щати са забъркани в терористичната офанзива в Дагестан.

Представители на Кремъл неуместно се пробваха да свържат украинските удари на 23 юни по законни военни цели в окупирания Севастопол, Крим, и евентуалното терористично нахлуване на обвързвания с Ислямска страна (ИД) Вилаят Кавказ в Република Дагестан.

Кремъл се пробва да поддържа привидна непоклатимост и нормалност в отговор на терористичната офанзива в Дагестан.

На 24 юни Европейският съюз (ЕС) одобри 14-ия си пакет от наказания против Русия, включващ нови ограничавания против съветското финансиране на политически партии и други " формиращи публичното мнение " организации, както и против излъчването на съветски държавни медии в границите на Европейски Съюз.

Европейски Съюз утвърди първия транш от военна помощ за Украйна в размер на до 1,4 милиарда евро (около 1,5 милиарда долара) от приходите от замразени съветски активи.

Кремъл продължи да поставя старания за коопериране на някогашния личен състав на групата " Вагнер ", като показа нов законопроект, който ще освободи огромна част от силите на " Вагнер " от наказателна отговорност за присъединяване им във въоръженото въстание на 23 и 24 юни 2023 година

Няколко съветски военни блогъри означиха годишнината от въоръженото въстание на Вагнер, като означиха достиженията на групата Вагнер и означиха, че въстанието е разкрило съществени проблеми в съветската войска - някои от които съгласно блогърите не престават да съществуват и година след въстанието.

На 24 юни украинският президент Володимир Зеленски размени командващия обединените сили генерал-лейтенант Юрий Содол с бригаден военачалник Андрей Хнатов.

Украинските сили неотдавна възвърнаха изгубените позиции край Вовчанск и Стариста, а съветските сили неотдавна напреднаха край Сиверск и Торецк.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР