Лято е и съвсем разбираемо много ни се пътува и

...
Лято е и съвсем разбираемо много ни се пътува и
Коментари Харесай

Кой е най-добрият град за живеене в света за 2024 г.

Лято е и напълно разбираемо доста ни се пътува и желаеме да посещаваме нови и разнообразни места. Но едно е да отидеш някъде на отмора, а друго е да погледнеш на въпросното място като на град за живеене, основаване на семейство и кариера. Затова и класациите, в които се подреждат единия и другия тип дестинации включват разнообразни обитаеми места и страни.

Традиционно Economist Intelligence Unit разгласява в края на месец юни настоящото си нареждане на най-хубавите градове за живеене в света. Тази година подборът е изработен измежду 173 оферти от целия свят въз основата на редица фактори като опазване на здравето, околна среда, културен живот, непоклатимост, обучение и инфраструктура. 

И тазгодишният топ 10 не е особена изненада, тъй като множеството градове в него единствено разменят местата си с други в последните години. Ето по какъв начин са подредени за 2024 година

Осака
10 и 9. Осака (Япония) и Оукланд (Нова Зеландия) 8. Ванкувър (Канада) 7. Сидни (Австралия) 6. Женева (Швейцария) 5. Калгари (Канада) 4. Мелбърн (Австралия) 3. Цюрих (Швейцария) 2. Копенхаген (Дания) 1. Виена (Австрия)
Виена е на върха на класацията за трета поредна година, получавайки " съвършен " резултат по четири от петте критерия. Слабото й място се оказват културата и околната среда, както и неналичието на огромни спортни събития, които да се организират там.

Виена

Изненади има по-скоро извън топ 10, където общо 30 града от Западна Европа реализират резултата от 92 точки от оптимални 100, само че като цяло регионът бележи спад, най-много във връзка с сигурността. А най-високо класираният американски град е Хонолулу, който попада на 23-то място, написа CNN.

Ванкувър и Торонто бележат лек спад спрямо предходната година и най-големият град в Канада, който през 2023 година бе на предпоследно място, в този момент отпада от челната десятка. В Азия пък Хонг Конг има най-значителен растеж в позициите - от 61-а чак на 50-а. Тел Авив пък спада с цели 20 места в подреждането заради войната сред Израел и Хамас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР