Русия затвори трима Свидетели на Йехова за повече от осем

...
Русия затвори трима Свидетели на Йехова за повече от осем
Коментари Харесай

Русия затвори трима свидетели на Йехова за повече от осем години всеки

Русия затвори трима Свидетели на Йехова за повече от осем години всеки за хипотетична екстремистка активност, сподели представител на религиозната група, представен от " Ройтерс ".

Базираният в Ню Йорк представител Джарод Лопес сподели, че присъдите са произнесени по дело, произлизащо от полицейска акция в кафене през 2018 г ., където към 50 очевидци на Йехова са участвали на обществено, а не религиозно събитие.

" Всички обстоятелства, прегледани по време на този развой, ясно потвърждават, че съм преследван не за действителни закононарушения, а за моите религиозни възгледи . Прокуратурата, без да дава никакви доказателства, се пробва да насърчи концепцията, че съм направил закононарушение ", цитира Лопес един от наказаните, Николай Полеводов.

Полеводов е наказан на 8,5 години, Виталий Жук на осем години и четири месеца и Станислав Ким на осем години и два месеца, сподели Лопес. Три дами - брачната половинка на Жук, Татяна, Светлана Седова и Мая Карпушкина, получиха условни присъди надлежно от пет, пет и четири години.
 Русия затвори 9 очевидци на Йехова за
Русия затвори 9 очевидци на Йехова за " екстремизъм "

Осем от мъжете са прекарали повече от две години в предварителния арест

Религиозният живот в Русия е доминиран от Руската православна черква, която е подкрепяна и лоялна към президента Владимир Путин. Някои православни учени преглеждат очевидците на Йехова, известни с проповядването от врата на врата и отказването на военна работа, като " тоталитарна фракция ".

Върховният съд на Русия дефинира очевидците на Йехова като " екстремисти " , като ликвидира и забрани близо 400 клона на придвижването в цялата страна.

Оттогава, сподели Лопес, управляващите са нахлули в дома на 2102 очевидци на Йехова , повдигнали са наказателни обвинявания против 811 мъже и дами и са осъдили 170 на затвор, в това число 105, които са били в пандиза за пет или повече години.
 В Русия осъдиха четирима очевидци на Йехова
В Русия осъдиха четирима очевидци на Йехова

Върховният съд на Русия дефинира Свидетелите на Йехова като " екстремисти " през 2017
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР