За пореден път делото срещу бившия кмет на Неделино Стоян

...
За пореден път делото срещу бившия кмет на Неделино Стоян
Коментари Харесай

За милиони няма закони: Тъстът на Богомил Манчев се скри от съда за кражба на 1,2 млн.

За следващ път делото против някогашния кмет на Неделино Стоян Беширов, допреди време тъст на енергийния необут Богомил Манчев, бе отсрочено. Нито един от обвинените, общо девет души, не се яви в правосъдната зала в Смолян.

Все още не е подготвена назначената съдебномедицинска експертиза.

 Това остана от мерцедеса на Стоян Беширов

Припомняме, че Беширов, татко на Нели Беширова, екссъпругата на Бого Манчев, бе с „ дифузна контузия на основен мозък “, след претърпения от него тежък пътен случай на 4 октомври м.г. Тогава 67-годишният някогашен кмет катастрофира край кърджалийското село Върбен. Дълго време той бе на лекуване в клиника в Пловдив.

Беширов е упрекнат, че в интервала 2012-2014 година, в изискване на продължаващо закононарушение, посредством 25 действия, дружно с останалите обвинени, е присвоил 1 216 746 лв., предоставени на община Неделино от държавното управление.

Реклама

В обвинителния акт, който бе импортиран против някогашния властник на родопската община в Специализирания съд, е посочено, че бедствени положения по време на кметуването на Стоян Беширов е нямало, само че оповестените такива в община Неделино са били за източване на средства, посредством възлагане на публични поръчки без съобщение. За задачата тогавашният кмет издавал голям брой заповеди, в които преувеличавал характера на преваляванията, снеготопенето и провалите, които те нанасяли върху инфраструктурата.

След като бяха закрити профилираните прокуратура и съд, всички материали по случая са пратени за разглеждане към окръжните магистрати в Смолян.

Деветима, отпред с някогашния кмет, са упрекнати за длъжностно заграбване в изключително огромни размери, представляващо изключително тежък случай – член 203, по отношение на член 201 от Наказателния кодекс, за което се планува наказване отнемане от независимост от 10 до двадесет години. Общо 198 са очевидците по делото. Вещите лица са 11.

Следващото съвещание на съда е планувано за 28 септември.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР