За необичаен казус сигнализира зрител на bTV от Велинград. Пловдивският

...
За необичаен казус сигнализира зрител на bTV от Велинград. Пловдивският
Коментари Харесай

Съдът в Пловдив опита за втори път да задържи мъж под карантина

За необикновен проблем алармира фен на bTV от Велинград. Пловдивският областен съд е изискал на два пъти пострадалият да бъде наложително арестуван, тъй като не се е явил на правосъдно съвещание, а мъжът е подложен под карантина от РЗИ поради ковид.

„ Аз съм под карантина от 9-и до 22 ноември. Два пъти желаеха да разбият вратата. Казаха ми следното: „ Ако не отвориш вратата, ще я изкъртим! Момче, ние би трябвало да те задържим! Имаме непрекъсната заповед за арест “, споделя Димитър Велев.

Вече седмица Велев е с позитивен тест за COVID-19 и под карантина. Тества се ден преди правосъдно съвещание, по което е обвиняем. Уведомява документално съда, ползва резултата си от PCR теста. Заради неявяването обаче съдията трансформира мярката му за неотклонение от „ подписка “ в „ задържане под стража “.

„ Вчера се опитваха да разбият вратата и ме заплашваха, че в случай че не я отворя, ще я разбият “, описа още Велев.

От Пловдивския областен съд дадоха отговор, че Велев им е дал данни за позитивен тест за ковид, само че не са задоволителни.

„ Съдебният състав е приел, че няма данни дали тези резултати са съответно регистрирани в Националния център на РЗИ и дали по отношение на подсъдимия Велев протича карантина “, показват от съда.

От РЗИ-Пазарджик потвърдиха пред bTV, че документите са достоверни и Димитър Велев е под карантина.

„ Няма по какъв начин лице, на което му излизат резултатите в един ден, да се снабди незабавно с наставление от РЗИ и със съответния болничен, защото здравната система е претрупана, надлежно РЗИ също “, изяснява Стоян Мадин, юрист от фондация „ Български юристи за правата на индивида “.

Според правосъдното министерство Велев не е открит във Велинград на 10 ноември. Пет дни по-късно е издирван на различен адрес, където различен човек се показал за него.

Димитър Велев е обвиняем от 2010 година по дело за имотни измами.

„ Имало е случаи, когато на предходни съвещания не съм се явявал заради здравословни аргументи “, изяснява той.

Дали след карантината мъжът ще отиде в ареста, вместо да остане с мярка за неотклонение " подписка ", ще реши окръжният съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР