Администрацията на Байдън рязко увеличава митата върху вноса от Китай,

...
Администрацията на Байдън рязко увеличава митата върху вноса от Китай,
Коментари Харесай

САЩ рязко повишават митата върху вноса на китайски електромобили и полупроводници

Администрацията на Байдън внезапно усилва митата върху вноса от Китай, в това число електрически транспортни средства, акумулатори и полупроводници, в опит да отбрани работните места в Съединени американски щати преди изборите през ноември.

Белият дом сподели, че действието е „ деликатно ориентирано към стратегически браншове “, в това число алуминий и стомана, сериозни минерали, слънчеви кафези, пристанищни кранове и медицински артикули. Митата ще се ползват за китайски артикули на стойност 18 милиарда $, се споделя в известието.

Този ход следва многогодишно преразглеждане на митата върху китайски артикули на стойност 300 милиарда $, наложени от тогавашния президент Доналд Тръмп като част от неговата комерсиална война с Китай. Американски чиновници споделиха, че администрацията е решила значително да резервира другите мита на Тръмп.

Лейл Брейнард, народен стопански консултант на Белия дом, сподели, че действието ще „ увери, че историческите вложения в работни места, подтиквани от президента Байдъ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР