За нарушения на закона за предоставяне услуги на пациенти в

...
За нарушения на закона за предоставяне услуги на пациенти в
Коментари Харесай

Арестуваха българки, работили незаконно като медицински сестри в Атина

За нарушавания на закона за даване услуги на пациенти в болница, са задържани 9 дами в болница в Атина. Две от тях са българки, шест грузинки и една гъркиня, написа " Български вести ".

Установено е, че те са упражнявали специалността, без да имат нужния лиценз и тапия за това. Заловените са откарани в Районната прокуратура в Атина. Очаква се да им бъдат наложени административни санкции и наказания. Според информацията всички чужденки, които работят в лечебни заведения, практикуват противозаконна активност или са настанени на работа от противозаконни бюра.

Всяка болница разполага със лист от избран брой нощни сестри, сред които несъмнено, че има и чужденки. Извънредни дежурни сестри работят на половин цена и са желани от околните на пациентите.

От 40 до 50 евро за промяна от осем часа варира заплащането на подправените болнични сестри като от тази сума се приспада и съответната комисионна на организацията, намерила работата.

Тарифата се усилва фрапантно през уикенда и съвсем се утроява за съботната вечер. Почти двойно е заплащането за сестрите, работещи легално.

По-точно тяхната отплата е 78 евро брутно заплащане за промяна от осем часа, което значи 36,40 нето след удръжките и осигуровките. Според Националното съдружие на незабавните медицински сестри непостижимото данъчно облагане в този отрасъл е отвън всякаква логичност и страната губи от неплащането на осигуровки от черния труд, който оферират незаконните чужденки към 1800 евро за всеки 25 трудодни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР