Руският президент Владимир Путин отива на двудневно посещение в Узбекистан,

...
Руският президент Владимир Путин отива на двудневно посещение в Узбекистан,
Коментари Харесай

Путин отива на визита в Узбекистан

Руският президент Владимир Путин отива на двудневно посещаване в Узбекистан, където ще беседва с водача на страната Шавкат Мирзийоев. Това съобщи осведомителната организация ТАСС.

Това е третата аудиенция на Путин зад граница от началото на новия му президентски мандат (инаугурацията се състоя на 7 май).

Путин и Мирзийоев ще обсъдят настоящото положение и вероятностите за по-нататъшно развиване на руско-узбекските връзки, стратегическо партньорство и съюз, а също по този начин ще обменят отзиви по настоящи районни въпроси.

Държавните глави ще вземат присъединяване и в първото съвещание на Съвета на районите на Русия и Узбекистан. Освен това по време на визитата ще бъдат подписани няколко взаимни документа. Първите работни срещи на Путин в Узбекистан са планувани за вечерта на 26 май.

По предписание държавното посещаване включва посещаване на два града. Очаква се обаче Путин да посети единствено Ташкент при идното си пътешестване.

Последният път, когато Путин посети Узбекистан беше през септември 2022 година, с цел да участва на срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие. Мирзийоев от своя страна посети Москва за Деня на успеха.
 Започна визитата на Путин в Китай
Започна визитата на Путин в Китай

Руският президент ще посети Пекин и Харбин. Води военна делегация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР