В една парламентарна република най-важно е парламентът да работи и

...
В една парламентарна република най-важно е парламентът да работи и
Коментари Харесай

Радев: Най-важното е парламентът да работи, затова го свиках възможно най-рано

В една парламентарна република най-важно е Народното събрание да работи и по тази причина свиках Народното събрание допустимо най-рано. Това сподели президентът Румен Радев на взаимна конференция с черногорския си сътрудник Яков Милатович при формалното си посещаване в Черна гора.

" В една парламентарна република най-важното е Народното събрание да работи. Затова свиках Народното събрание допустимо най-рано. От решенията на Народното събрание зависи развиването на всички останали въпроси ", акцентира той.

" Вярвам, че България ще продължи да отстоява своята политика на поддръжка на евроинтеграцията на Западните Балкани. България е главният мотор на тази политика. Вярвам също по този начин, че българският парламент и държавно управление ще продължат да се придържат към тези политики, които да подсигуряват резистентност и необратимост на евроинтеграцията на Западните Балкани. Това ще рече този развой да не бъде ускоряван и зависим единствено въз основата на геополитически условия. А да се движи на правилото на личните заслуги и спазването на Копенхагенските критерии ", акцентира Румен Радев.

Според него, спрямо всички останали страни от района, Черна гора е доста напреднала – отчетът на Европейската комисия за междинните индикатори по глави 23 и 24  дава причина за ускорение на процеса.

Българският президент означи, че България и Черна гора споделят общи полезности, цели и благоприятни условия в НАТО. Черна гора е изпратила собствен контингент в многонационалния батальон в България с рамкова страна Италия. Батальонът е в България от към година, а  покани черногорския президент в България и дружно да посетят полигона в Ново село, с цел да изразят благодарността си към източни фланг на НАТО. 

" Това е значима задача за гарантиране на общата сигурност. Тази аудиенция ми дава убеденост, че връзките ни ще продължат да се развиват във възходяща линия ", заключи .
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР