Депутат от Зелената партия в германската провинция Долна Саксония е

...
Депутат от Зелената партия в германската провинция Долна Саксония е
Коментари Харесай

Набиха депутат по време на агитация

Депутат от Зелената партия в немската провинция Долна Саксония е бил ранен при нахлуване по време на предизборна демонстрация нощес, съобщи ДПА, като се базира на информация от полицията и партията му.

Полицията заяви, че мъж блъснал Мари Коленрот няколко пъти по горната част на тялото по време на събитие в центъра на град Гьотинген. Според правоприлагащите органи тя получила леки пострадвания в региона на ръцете.

Полицията задържала обвинения нападател, 66-годишен мъж от Гьотинген, покрай мястото на нападението. Германската организация за държавна сигурност е поела следствието, както закона планува в такива случаи.

Коленрот е народен представител в Народното събрание на Долна Саксония, Северозападна Германия.

" Осъждаме нападението по допустимо най-категоричен метод ", съобщи ръководителката на парламентарната група на Зелената партия в провинцията Ане Кура и добави, че то съставлява " офанзива против нашата народна власт ". " Шокирани сме, само че няма да се оставим да бъдем сплашени ", сподели още тя.

По първични данни мъжът отправил обидни забележки за зелените на избирателен щанд в пешеходната зона наоколо до Старото кметство.

Полицията заяви, че е имало къса политическа полемика с Коленрот. След това мъжът се доближил до депутата и почнал да я удря. Поредица от набези против политици и чиновници на предизборни акции в навечерието на европейските избори през юни шокираха Германия, показва ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

Франциска Гифи, изтъкнат берлински държавен министър и някогашен кмет, която принадлежи към лявоцентристката партия на Шолц, ГСДП, бе нападната, до момента в който посещаваше библиотека в немската столица по-рано този месец.

Депутатът Матиас Еке, също от ГСДП, беше пребит и приет в болница в Дрезден при започване на май. Политикът от Зелената партия Ивон Мослер също беше обиждана, заплашвана и оплювана, до момента в който разлепваше плакати в Дрезден няколко дни по-късно.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР