Йорданският принц Хамза, който бе обвинен в заговор срещу своя

...
Йорданският принц Хамза, който бе обвинен в заговор срещу своя
Коментари Харесай

Йорданският принц, обвинен в заговор: Няма да се подчинявам на заповеди!

Йорданският принц Хамза, който бе упрекнат в скрит план против своя полубрат и крал на Йордания Абдула Втори, съобщи в аудиозапис, оповестен тази нощ в Туитър, че няма да се подчинява на заповеди, съобщи Франс прес.

" Със сигурност няма да се покорявам (на заповедите на началника на генералния щаб военачалник Юсеф Хунейти), когато ми споделя, че не ми е разрешено да излизам, да вмъквам изявления в Туитър и да поддържам връзка с хората, и че ми е позволено да се срещам единствено със фамилията си ", споделя принцът в аудиозаписа на диалог със събеседник по телефона, съобщи Българска телеграфна агенция.

Началникът на йорданския общоприет щаб посети в събота дома на принц Хамза, с цел да изиска от него да приключи всички действия, " ориентирани против сигурността и стабилността на Йордания ", само че срещата мина непродуктивно, съобщи през вчерашния ден йорданският вицепремиер Айман Сафади.

" Записах целия диалог и го разпространих (...) Сега очаквам да видя какво ще се случи и какво ще вършат. Не желая да работя, с цел да не утежнявам обстановката ", съобщи принцът в последния си запис.

Принц Хамза разгласи в събота, че е бил подложен под домакински арест в двореца си в Аман.
 Йорданският принц, упрекнат в скрит план: Няма да се покорявам на заповеди!

Във видеозапис, възложен от негов юрист на Би Би Си, принцът заяви, че началникът на генералния щаб на йорданската войска му е забранил да излиза от вкъщи си. Хамза отхвърли изказванията, че е взел участие в скрит план против краля.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР