Ярослав Над, министърът на отбраната на Словакия, заяви, че правителството

...
Ярослав Над, министърът на отбраната на Словакия, заяви, че правителството
Коментари Харесай

Словакия ще изпрати оръжие на Украйна въпреки усилията на Русия да предотврати доставките

Ярослав Над, министърът на защитата на Словакия, съобщи, че държавното управление на Словакия няма да спре да дава военна поддръжка на Украйна макар всички старания на Русия да повлияе на публичното мнение в страната му по този въпрос.

По думите на министъра, не доста високата поддръжка на словаците за тази самодейност на държавното управление е обвързвана с интензивността на съветската агитация в страната му, която поставя обилни старания да блокира доставките на оръжие за Украйна, оповестява EuroNews.

„ Руската агитация прави всичко допустимо, с цел да промени настройките на популацията да спре или да блокира по-нататъшното даряване на военно съоръжение на Украйна, само че ние сигурно взехме решение да продължим, тъй като би трябвало да помогнем на украинците – те заслужават това – и ние доста добре разбираме какво значи окупация “, сподели той, съобщи Ukrinform.

Според GLOBSEC, основан в Братислава мозъчен концерн, единствено половината от респондентите в изследване в Словакия поддържат страната да продаде своя флот от изтребители, с цел да помогне на Украйна да се отбрани от съветската експанзия.

Както беше обявено, през юли Словакия разгласи подготвеност да съобщи 11 изтребителя МиГ-29 на Украйна, в случай че вместо това получи нови бойни самолети от съдружниците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР