Японският Nissan напусна Русия по-рано този месец след същия ход

...
Японският Nissan напусна Русия по-рано този месец след същия ход
Коментари Харесай

Mercedes-Benz се оттегля от Русия

Японският Nissan напусна Русия по-рано този месец след същия ход на Toyota и Renault.

Nissan претърпя загуба от 700 милиона $, като съобщи бизнеса си на държавно дружество против номинална такса (според данните по-малко от 1 долар).

Харалд Вилхелм, основен финансов шеф на Mercedes, разгласи, че преместването му от Русия не се чака да има сериозен нов резултат върху облагите на компанията.

Решението идва откакто доста западни компании се отдръпнаха от Русия по-рано през годината, в това число Starbucks, McDonald`s и Coca-Cola.

Други автомобилни компании, в това число Jaguar Land Rover, General Motors, Aston Martin и Rolls-Royce, стопираха доставките в страната в първите месеци на войната.

Джеймс Баггот, основен редактор на индустриалния уебсайтCar Dealer Magazine, сподели, че Mercedes е в крайник с други компании, когато спря износа и прекрати активността си в Русия по-рано през годината, само че по-късно доста други производители на коли бързо се отдръпнаха изцяло от страната.

Беше извънредно, че Mercedes не гипоследва, добави той пред Би Би Си.

„ Русия беше рентабилен пазар за производителите на първокласни коли като Mercedes преди войната, с коли като офроудър G Wagen и S класа, доста известни измежду нейния хайлайф “, акцентира Баггот и добави:

„ Може би Mercedes се е надявал на бързо разрешаване на войната, носега това наподобява малко евентуално.Фирмата най-сетне е взела дълго чаканото решение да напусне страната вечно “.

Наталия Королева, основен изпълнителен шеф на Mercedes-Benz в Русия, изясни в изказване, че главните цели в този ход са били да се изпълнят отговорностите към съветските клиенти и да се запазят работните места в Русия.

Асоциацията на европейския бизнес (AEB) осведоми, че 9 558 автомобила Mercedes са били продадени в Русия от януари до септември, което е спад от 72,8% по отношение на година по-рано.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР