Асеновград отбеляза 24-ти май с празничен концерт и вълнуваща реч,

...
Асеновград отбеляза 24-ти май с празничен концерт и вълнуваща реч,
Коментари Харесай

Асеновград отбеляза 24-ти май с детски концерт

Асеновград означи 24-ти май с празничен концерт и вълнуваща тирада, произнесена от кмета на града доктор Христо Грудев.
 
 Асеновград означи 24-ти май Асеновград означи 24-ти май Източник: Община Асеновград  Асеновград означи 24-ти май Асеновград означи 24-ти май Източник: Община Асеновград
" На 24-ти май всички сме деца. Спомняме си какви сме били. Иска ни се да сме като тях – непредубедени, възторжени, откриващи света. Днес си спомняме за буквите и лицата на учителите, които са ни създали хора. От рождението си сме орисани да мислим и усещаме на прелестната, богата, звучна, нюансирана и изразителна родна тирада. Езикът ни въодушевява, езикът ни утешава. Езикът е наш дом и очакване в сложни и самотни моменти. А през днешния ден България е на 5 континента, тъй като наши сънародници по кръв са отнесли парченце от българския език по всички краища на планетата. Днес честваме знанието и просветата. Поклон пред святото дело на българския преподавател! Успех по пътя на знанието на вас, скъпи възпитаници! Честит празник на всички ", изрече в словото си доктор Грудев.
 
 Асеновград означи 24-ти май Асеновград означи 24-ти май Източник: Община Асеновград
Тържественото честване във връзка Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност стартира с издигане на знамето под звуците на химна на България.
 
 Асеновград означи 24-ти май Асеновград означи 24-ти май Източник: Община Асеновград  Асеновград означи 24-ти май Асеновград означи 24-ти май Източник: Община Асеновград  24 май в Асеновград 24 май в Асеновград Източник: Община Асеновград
Последва празничното слово на кмета, след което програмата продължи с концерт на деца от детски градини и учебни заведения в града.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР