Кукленско шосе ще бъде отворено за движение в 12 часа

...
Кукленско шосе ще бъде отворено за движение в 12 часа
Коментари Харесай

В събота отварят Кукленско шосе

Кукленско шосе ще бъде отворено за придвижване в 12 часа в събота, когато ще бъде затворен за реорганизация Бетонният мост. Това заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров.

„ Грижа, визия, подробност – това е мотото, което управлението на Общината следва, с цел да възнамерява ремонтите в Пловдив. Важно е да не се застъпва реализацията на другите планове, по тази причина е нужна желязна съгласуваност и надзор на всички институции и компании, които работят по тях. Положихме доста старания и предоляхме значително трудности, с цел да пуснем придвижването през подлеза „ Модър-Царевец “. Реконструкцията на Бетонния мост ще продължи най-много 6 месеца – това е контрактувано сред НКЖИ и Община Пловдив “, уточни кметът Костадин Димитров.

Той разясни, че макар провокациите и за Община Пловдив, и за фирмите-изпълнители, няма вид срокът за ремонта да бъде продължен.

Заместник-кметът по строителство и вложения инж. Тошо Пашов също бе безапелационен, че „ в случай че би трябвало,  ще се работи непрекъснато, само че срокът ще бъде спазен “.

Кметът Костадин Димитров добави, че се чака при започване на септември кръговото кръстовище на Централна гара да бъде отворено за придвижване във всички направления и по този метод трафикът ще бъде омекотен.

Ръководителят на плана от НКЖИ Цветан Цолов заяви, че бул. „ Христо Ботев “ няма да се затваря поради демонтажа на оборудването.

„ Строително-монтажните работи по Бетонния мост касаят методите от улица „ Македония “ и мостовото оборудване над жп линиите. Подходите от южната страна ще бъдат построени отначало и ще се издигнат. Събарянето на междинната част на моста ще стане по машинален прийом – с багери-разрушители.

Това ще се случи в края на юни или началото на юли. Новото оборудване ще бъде повдигнато с към метър и половина, като за задачата ще се създадат нови, авансово напрегнати стоманобетонови греди “, изясни Николай Иванов, началник на обекта от страна на фирмата-изпълнител „ Трейс груп холд “.

И Цветан Цолов, и Николай Иванов поеха ангажимент, че срокът за реконструкцията на Бетонния мост ще бъде спазен.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР