Японският автомобилен гигант Nissan отмени плановете си да произвежда автомобили

...
Японският автомобилен гигант Nissan отмени плановете си да произвежда автомобили
Коментари Харесай

Nissan се отказва да прави новия си SUV на Острова заради Brexit

Японският авто колос Nissan анулира проектите си да създава коли SUV в Северна Англия на фона на продължаващата неустановеност по отношение на бъдещите връзки на страната с Европейския съюз, оповестява MarketWatch.

От компанията обявиха, че са решили да не вършат модела X-Trail в съществуващия цех във Англия, отказвайки се по този метод от проектите, оповестени преди две години, когато държавното управление на Тереза Мей направи непокътнати в загадка отстъпки. Те бяха предопределени да подсигуряват способността на Nissan да бъде конкурентен и след Brexit.

Вместо това компанията разгласи, че възнамерява да консолидира производството на идващото потомство X-Trail в своя цех в Кюшу, Япония, където и сега се създава моделът. Предпирятието на Nissan в Съндърланд, Англия, в който работят 7000 души, обаче ще продължи да прави моделите на Nissan Juke и Qashqai.

" Въпреки че взехме това решение по бизнес аргументи, продължаващата неустановеност във връзка с бъдещите връзки на Англия с Европейски Съюз не оказва помощ на компании като нашата да възнамеряват бъдещето си ", показва в особено изказване шефът Nissan Europe Джанлука де Фичи.

Решението на японската компания идва по-малко от два месеца преди датата на излизането на Англия от Европейски Съюз, като английското държавното управление към момента няма утвърдено съглашение за изискванията, които да заместят 45-годишната безпроблемна търговия, която беше реалност по време на участието в единния европейски блок, написа MarketWatch.

Редица бизнес водачи показаха голяма угриженост по отношение на задграничните вложения, работните места и икономическия напредък, които ще пострадат съществено, в случай че Англия напусне на 29-и март Европейски Съюз без съглашение.

Автомобилните производители са едни от най-сериозните критици на продължаващата неустановеност във връзка с Brexit, защото те разчитат на " навременни " индустриални процеси, посредством които да се реализиран непрекъснати доставки на части за английските фабрики, създадени на континента.

Jaguar Land Rover разгласи световни съкращения на към 4500 работни места, като лъвският къс се пада на Англия. Honda и BMW проектите си да оставят английските си фабрики не натоварени в началния интервал, откакто Англия напусне Европейски Съюз с вярата да се избегне евентуалния безпорядък по границите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР