Европейският съюз одобри окончателното на ниво министри оспорвано законодателство, изискващо

...
Европейският съюз одобри окончателното на ниво министри оспорвано законодателство, изискващо
Коментари Харесай

ЕС одобри нов закон за веригата за доставки, защитаващ човешките права

Европейският съюз утвърди окончателното на равнище министри оспорвано законодателство, изискващо от фирмите да пазят човешките права във връзка с действия, свързани с веригата за доставки, осведоми ДПА.
Директивата по отношение на надлежната инспекция на корпоративната резистентност - така наречен Европейски закон за веригата за доставки (ЕU supply chаin Act) - има за цел да държи виновни огромните компании, в случай че те печелят от детски или насилствен труд.
Законодателството изисква от огромните компании да предотвратяват и поправят нарушаванията на правата на индивида и околната среда в техните световни вериги за доставки.
Компании с оборот над 450 милиона евро (487 милиона долара) и минимум 1000 чиновници са обхванати от новия правилник. Например, в случай че облеклата на огромни фешън компании се шият от деца в Азия, жертвите на сходна употреба в бъдеще ще могат да изискат обезщетение според новото законодателство.
Нито една страна членка на Европейски Съюз не гласоподава срещу закона, само че 10 се въздържаха, измежду които и Германия.
Първоначалният вид на закона, контрактуван с Европейския парламент през предходната година посредством посредничеството на Испания, не съумя да получи задоволително поддръжка от страните членки. Новият вид, утвърден през днешния ден и контрактуван от Белгия, покачва прага, при който фирмите ще попадат под новите разпореждания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР