Японската енергийна компания Кансай електрик пауър обяви, че третият реактор

...
Японската енергийна компания Кансай електрик пауър обяви, че третият реактор
Коментари Харесай

Третият реактор на японската АЕЦ Такахама отново работи

Японската енергийна компания Кансай електрик пауър разгласи, че третият реактор на АЕЦ Такахама е почнал още веднъж работа, заяви ТАСС.

Очаква се електроцентралата да стартира да създава още веднъж сила след два дни, а комерсиалната ѝ употреба да се възобнови от 19 август.

Третият реактор на АЕЦ Такахама беше спрян за планова ревизия, почнала на 1 март. Първоначално се планираше енергоблокът да се върне към работа в средата на май, само че на 30 март беше открита щета на тръба в парогенератора, заради което повторното му въвеждане в употреба беше отсрочено за 23 юли. По-късно това беше отсрочено с още един ден заради приключване на масло, което беше отстранено бързо.

Поради напрегнатата обстановка в салдото на търсенето и предлагането на електрическа енергия японските управляващи отделят огромно внимание на връщането към работа на реакторите, спрени след повредата в АЕЦ Фукишима-1 през март 2011 година. Очаква се търсенето да нарасне още повече с приближаването на зимата. На 14 юли министър председателят Фумио Кишида съобщи, че до зимата девет реактора би трябвало да доставят сила на страната, написа Българска телеграфна агенция.

Официално е възобновена работата на 10 реактора, само че единствено пет от тях действително създават електрическа енергия.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР