Нивото на реките Банщица (в област Кюстендил) и Бистрица се

...
Нивото на реките Банщица (в област Кюстендил) и Бистрица се
Коментари Харесай

Нивото на реките Банщица и Бистрица се покачи

Нивото на реките Банщица (в област Кюстендил) и Бистрица се повишиха след дъждовете през последното денонощие. Няма излизане на вода от коритата, заяви специалистът по ръководство при рецесии към Общината Ивайло Чалъков.

Падналите превалявания в региона на Кюстендил доближиха 15 литра на кв. метър, означиха от районната метеорологична станция. Следващото денонощие се чакат нови превалявания.

От дъждовете е паднала каменна зидария при мост на интернационалния път за Граничен контролно-пропусквателен пункт " Олтоманци " и Сърбия на изхода на с. Соволяно. Получило се е запушване на отводнителна шахта на основния път, водата е достигнала 50 см, оповестява.

Река Егълница е откъснала тръбопровод за един от кварталите на Соволяно, вечерта през вчерашния ден водоподаването е възобновено, разяснява обстановката кметът на селото Пламен Илиев.

Нивото на реките се следи непрекъснато, сподели специалистът при ръководство при рецесии при Общината Ивайло Чалъков:

" Нормално оттичане има. Вярно, покачило се равнището, само че не чак толкоз фрапантно. Има доста още площад да се покачва и да събере воден размер река Банска в града. Соволянска Бистрица - също обикновено.

Обиколих всички хидротехнически уреди, дори до Нови чифлик, до поречието на р. Струма съм ходил, няма проблем, дори водата не е излизала от направлението, където си е вътре в речното легло ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР