Издателство Синева и порталът за леви политики Нови времена“ ви

...
Издателство Синева и порталът за леви политики Нови времена“ ви
Коментари Харесай

Вечер за Мерсия Макдермот

Издателство „ Синева и порталът за леви политики „ Нови времена “ ви канят на вечер за огромната британска и българска писателка и историчка Мерсия Макдермот във връзка на миналата една година,откакто ни напусна.

Влюбена в България, в която живее и работи 17 години, тя посвещава десетилетия от живота си на концепцията - да опише на света колкото може повече за България и за достолепието, героизма и духовността на българския народ. Едва ли има различен чужденец, който да е направил повече за страната ни от нея. Тя е създател на невероятната четирилогия – мавзолей на нашите национални герои: биографиите на Васил Левски, Яне Сандански, Гоце Делчев и Димитър Благоев, както и на книги за богомилите, за историята на България (ХІV-ХІХ в.), за българския фолклор и прочие Нека да си спомним за същинската Мерсия Макдермот – обичан създател на генерации българи.

За нея ще приказват проф. Искра Баева, проф. Диана Гергова, проф. Пламен Митев, Георги Пирински, доктор Велиана Христова, Христо Георгиев и всеки, който желае да показа спомен и размишления за нея.

Срещата ще се състои на 27 май (понеделник) от 18 ч. в клуб „ Журналист “ в постройката на Съюза на българските публицисти, ул. Граф Игнатиев “, № 4, първи етаж. Ще бъде показан филм с Мерсия Макдермот и нейно послание към народа ни. Ще се оферират и нейни книги.

Вечерта ще приключи с чаша вино в нейна чест.

Източник:

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед4260Д-р Румен Петков: Кюстендил е имал, заслужава да има и ще има по-добра орис!Алтернативен Поглед32803Саймън Ципис/Израел/ за загадъчната гибел на иранския президент РаисиАлтернативен Поглед17646Саймън Ципис за готвения прелом в Грузия по украински образецАлтернативен Поглед3821Михаил Миков-Водач в 25МИР-София и Видин: " ЛЕВИЦАТА! " дава вяра на левите хора в БългарияАлтернативен Поглед4156Д-р Цветеслава Гълъбова-Водач-Монтана, Ст.Загора: Каква опция на статуквото предлага " ЛЕВИЦАТА! "?Алтернативен Поглед117222Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед78997„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77247Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Ал
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР