Руският президент Владимир Путин заяви днес по телевизията, че в

...
Руският президент Владимир Путин заяви днес по телевизията, че в
Коментари Харесай

Путин: В момента в Украйна се бият близо 700 000 руски войници

Руският президент Владимир Путин съобщи през днешния ден по малкия екран, че в настъплението в Украйна сега вземат участие близо 700 000 съветски военнослужещи, съобщи Франс прес.

" Имаме съвсем 700 000 души (в региона на специфичната военна операция) ", сподели Путин в излъчена по малкия екран среща с бойци, наградени за военните си подвизи, като употребява формалното наименование на въоръжената интервенция, почнала през февруари 2022 година

През декември предходната година съветският президент сподели, че участващите в интервенцията военнослужещи са към 617 000.

През май Русия стартира огромна атака в Харковска област в Североизточна Украйна.

Русия не оповестява загубите си в жива мощ в интервенцията си в Украйна. Според последните огласени данни - от септември 2022 година - починалите в бойните дейности съветски бойци са 5937. Редица самостоятелни разбори, както и някои западни разследващи служби, обаче пресмятат загубите на минимум десетки хиляди.

При все това Русия има числено предимство на фронта, до момента в който Украйна се затруднява с мобилизацията след продължаващите повече от две години кръвопролитни и опустошителни бойни дейности.

През февруари украинският президент Володимир Зеленски сподели, че убитите украински бойци са 31 000.

Днес, в навечерието на среща на върха в Швейцария, отдадена на пътищата за реализиране на мир в Украйна, на която Русия не е поканена, Путин на процедура сложи като изискване за договаряния капитулация на Украйна, написа Българска телеграфна агенция. Зеленски отхвърли такава опция, определяйки казаното от съветския президент като " ултиматум в жанр Хитлер ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР