Ето ги новите 240 депутати в 50-ото Народно събрание! Централната

...
Ето ги новите 240 депутати в 50-ото Народно събрание! Централната
Коментари Харесай

Ето ги новите 240 депутати в 50-ото Народно събрание!

Ето ги новите 240 депутати в 50-ото Народно заседание! Централната изборна комисия обяви всичките 240 имена на новите, които влизат в 50-ото Народно заседание. Списъкът беше оповестен от Комисията седмица след провеждането на предварителния избор.

В идващия парламент ще има представители на седем партии и обединения – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ „ Възраждане ”, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и „ Величие “.

 

Преди това одобри заявките на претендентите, определени в два регион.

Ето ги новите 240 депутати в 50-ото Народно заседание! (СПИСЪК) 14.06.24 22:23 Опасно!: Започват да създават кокаинова бира 14.06.24 22:04 Правилото „ 21 секунди “ при пишкане – тайната към човешкото здраве 14.06.24 21:26 Соня Момчилова особено за SafeNews: Медиите се държат несъответстващо 14.06.24 21:05 Захарова: Вашингтон няма потребност от мирна Европа, идеолозите на „ дълбоката страна “ в Съединени американски щати желаят кръв! 14.06.24 21:01

Бойко Борисов ще е народен представител от Пловдив,

ръководителите на Движение за права и свободи – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров избраха надлежно Кърджали и Силистра.

Кирил Петков и Асен Василев от ПП-ДБ влизат в Народното събрание надлежно от 23-ти МИР София и от Хасково, Костадин Костадинов от „ Възраждане “ ще е народен представител от Варна, Корнелия Нинова от „ Българска социалистическа партия за България “ влиза от Благоевград, Тошко Йорданов от „ ИТН “ избра депутатската банка от Варна.

Николай Марков от Политическа партия „ Величие “ е избрал да е народен представител от Пловдив.

Това е последното решение на ЦИК, обвързвано с извършените на 9-и юни избори за Европейски парламент и за Народна заседание.

Ето по какъв брой депутати в Народното събрание ще има всяка партия:

Получилата най-вече гласове на отминалите на 9 юни избори за Народно заседание коалиция ГЕРБ-СДС ще има 68 депутати.

Втората по бройка парламентарна група – на Движение за права и свободи – 47,

„ Продължаваме промяната-Демократична България “ – 39,

„ Възраждане “ – 38,

„ Българска социалистическа партия за България “ – 19,

„ ИТН “ – 16.

Новата парламентарна политическа мощ – партия „ Величие “ – ще е с най-малката група народни представители, формирана от 13 депутати.

Националният съвет на „ Да, България “ реши депутатите от групировката да не вземат участие в съставянето на и поддръжката за държавно управление в границите на новото 50-о Народно заседание, оповестиха от придвижването.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде поръчка за кабинет с първия мандат през вчерашния ден при първия разбор на изборните резултати след вота на 9 юни.

Според него кабинетът би трябвало да е доминиран от ГЕРБ във значимите министерства – на външните работи и на защитата. Борисов дефинира и преговорен екип, който да стартира диалозите за сформиране на държавно управление в понеделник. В екипа вземат участие Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева.

Целият лист на националните представителите в 50-тото Народно заседание по изборни региони може да видите тук.

 

 

Източник – БНР, bTV

Още вести четете в: България, Избори 2024 За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР