Имаме всички предпоставки и български учен да получи Нобел“. В

...
Имаме всички предпоставки и български учен да получи Нобел“. В
Коментари Харесай

С четвърта награда „Питагор“: Милен Георгиев е сред най-цитираните учени в света

„ Имаме всички предпоставки и български академик да получи „ Нобел “. В научните проучвания България има редица брилянтни учени, които работят. Ако за мен е късно, някой от моите възпитаници, може да завоюва. “

Проф. доктор Елисавета Наумова и екипът й приготвят донорите и реципиентите за трансплантация

Това сподели в студиото на bTV Милен Георгиев - професор в Института по микробиология към Българска академия на науките. Основна тематика, измежду всички, по които работи, е тематиката за „ Дълголетието и затлъстяването “.

Проф. Георгиев е и измежду първите 2 % от най-цитираните учени в света, а тази година за четвърти път е притежател на премията „ Питагор “ за медицина.

 Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда 1 мин. Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда  Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ) 2 мин. Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ)  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “ 2 мин. Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “  Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО 3 мин. Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО  Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор 2 мин. Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор  Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда 1 мин. Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда  Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ) 2 мин. Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ)  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “ 2 мин. Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “  Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО 3 мин. Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО  Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор 2 мин. Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор

„ Последните 35 години ние сме извънредно положителни в това да разрушавам и дребното хубави неща, които имаме. Наградите „ Питагор “ са едни от дребното неопорочени неща. 16 следващи години се връчват Наградите за научни достижения в България. Може би за това време се смениха много повече министри, само че традицията се резервира “, сподели още проф. Георгиев.

47 български учени от висшите учебни заведения в страната и чужбина бяха номинирани.

По думите му процентът на хора с наднормено тегло от ден на ден ще се усилва.

„ В последните години в огромните уеб търсачки основните думи „ магическо хапче “ и „ справяне със затлъстяването “ изпреварват по брой търсения това, което се знае, че е една от посоките за справяне със затлъстяването, като да вземем за пример „ празни калории “ или „ физическа интензивност “, добави той.

Инжекционен препарат за лекуване на диабет вид 2 защищава от инсулти и инфаркти

„ Затлъстяването е един извънредно огромен проблем и визира от ден на ден деца. Вярвам, че растенията ще ни оказват помощ, тъй като това, което ние на Балканите имаме като благосъстояние тук, е тъкмо това познание за лечебните свойства на растенията и продуктите от тях “, изрично съобщи професорът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР