Ябълките са основа за много вкусни и диетични десерти. Такъв

...
Ябълките са основа за много вкусни и диетични десерти. Такъв
Коментари Харесай

Десерти с ябълки за тънка талия

Ябълките са основа за доста вкусни и диетични десерти. Такъв десерт е ябълковият бенедиктин. За приготвянето му са нужни един кг ябълки, 120 грама пудра захар, сокът от един лимон, 20 захарни бучки, 4 белтъка, 3 супени лъжици ликьор.

Обелете ябълките, нарежете ги на четвъртинки и отстранете сърцевината. Сложете в огромна тенджера, прибавете 500 мл вода и варете 20 минути до омекване на ябълките.

Отцедете, пасирайте ябълките, прехвърлете ги в дълбока железна купа и оставете да се затопли на слаб огън седем минути. Добавя се пудрата захар и се разрушава с телче.

Сваля се от огъня и се охлажда. Бучките захар се поставят в тенджера, заливат се с половин чаена чаша вода и се поставя на междинен огън.

Когато сиропът побелее, прибавя се лимоновият сок, разбърква се и се разлива в купички. Белтъците се разрушават на сняг, прибавят се в изстиналото ябълково пюре.

 Кекс с ябълки

Долива се ликьорът и се разбърква деликатно. Фурната се нагрява на 180 градуса. Ябълковата примес се разлива във формичките и те се подреждат в дълбока тава, цялостна до една трета с вода.

Сложете във фурната и печете четиридесет минути. Извадете тавата, охладете и извадете муса от формите, като ги обърнете върху чинийки.

Пудингът от ябълки и тиква се подготвя елементарно и е диетичен. Необходими са 400 грама тиква, 400 грама ябълки, 1 чаена чаша прясно мляко, 3 супени лъжици грис, 2 супени лъжици захар, 4 супени лъжици масло, 2 яйца, 1 щипка канела.

Тиквата се обелва, измива се и се нарязва на дребни кубчета. Ябълките са обелват, нарязват се на половина, отстранява се сърцевината и се режат на тънки късчета.

Белтъците се отделят от желтъците. Тиквата се залива с мляко, кипва се и се вари шест-седем минути до полуготовност. Ябълките се заливат с една чаена чаша гореща вода и се варят до полуготовност.

Ябълките се отцеждат и се прибавят към тиквата. Към тази примес се прибавя на тънка бликам грисът се вари пет минути. Охлажда се, прибавя се захарта, жълтъците, поръсва се с канелата и се разбърква.

Добавят се разрушените на сняг белтъци, разбърква се деликатно. Форма за печене се намазва с лой и в нея се излива плодовата примес.

Пече се в авансово загрята на 180 градуса фурна петнадесет минути. Преди да се сервира, се полива с разтопено масло, нарязва се на части и се сервира.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР