Шесткратният световен шампион в MotoGP Марк Маркес не е участвал

...
Шесткратният световен шампион в MotoGP Марк Маркес не е участвал
Коментари Харесай

Маркес няма да чака пълното си възстановяване, за да се върне в MotoGP

Шесткратният световен шампион в MotoGP Марк Маркес не е участвал в състезание от кралския клас от надпреварата за Гран При на Италия в края на месец май. Причина за поредното дълго отсъствие на испанеца е четвъртата операция, която той претърпя на своята дясна ръка в седмицата след старта на „Муджело“.

Заради нея първоначално бе обявено, че Маркес ще пропусне всички кръгове до края на годината, за да може ръката му да се възстанови напълно след интервенцията, която бе извършена в Минесота. При своето завръщане в падока на MotoGP по време на уикенда за Гран При на Австрия обаче Маркес заяви, че може да не изчака пълното си възстановяване, преди отново да седне на своя мотор.
 Марк Маркес пропуща остатъка от сезона в MotoGP? Марк Маркес пропуща остатъка от сезона в MotoGP?
Причина за това желание на испнецът е той да натрупа километри, с които да се отърве от „ръждата“ преди края на годината, за да може той да бъде максимално полезен на Хонда по време на зимните тестове догодина.
 Шефът на Хонда: Завръщането на Маркес преди края на годината е значимо за тима Шефът на Хонда: Завръщането на Маркес преди края на годината е значимо за тима
„ Усещам, че бих могъл да карам мотор от MotoGP малко или доста добре. Вярно е, че в първите шест седмици след интервенцията, аз не движих ръката си. В първите шест седмици с докторите взехме решение да сме консервативни. Те се грижеха за всичко и в случай че беше преценено, че нуждая се от една спомагателна седмица, това щеше да по-добре, вместо да сме оптимисти.

„ През последните четири седмици започнах да товаря ръката малко повече, първо с ластици, а в този момент и с тежести. Другата седмица имам очакван обзор, след който ще бъде преценено дали ще мога да натискам малко повече, или не.

„ Ако ми бъде позволено да натискам повече ще се опитам да си направя проекти по кое време тъкмо да се завърна. Все още не знам по кое време ще стане това. Едно е зарастване на костта, напълно друго са мускулите към нея. Аз знам какъв брой е значима рехабилитацията и в случай че би трябвало да изчакам една седмица повече, ще го направя.

„ Вярно е, че когато се усещам на 70-80% подготвен да карам мотор от MotoGP аз ще се върна. Няма смисъл да очаквам достигането на 100% тъй като в последния стадий на рехабилитацията най-полезно е да бъдеш върху мотора “, изясни Маркес.

Въпреки че той има пропуснати цели шест от провелите се 12 старта за година, испанецът си остава най-предно класираният пилот на Хонда в генералното класиране. В шестте си състезания Маркес събра общо 60 точки, които му отреждат 14-то място в подреждането при пилотите. В същото време Такааки Накагами от ЛСР Хонда има 45 пункта и е 16-ти, а съотборникът на Маркес в заводския екип на японците Пол Еспаргаро има 42 и е 17-ти. Щафена Брадъл, който замества Маркес, все още няма нито едно влизане в зоната на точките, като неговото най-добро класиране е 16-то място от домашната му Гран При на Германия.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР