Решенията, които се взимат с помощта на системата за видеоарбитраж

...
Решенията, които се взимат с помощта на системата за видеоарбитраж
Коментари Харесай

Решенията от ВАР ще бъдат обяснявани на зрителите на Евро 2024

Решенията, които се взимат благодарение на системата за видеоарбитраж (ВАР), ще бъдат обяснявани на феновете пред тв приемниците, както и на тези на стадионите, оповестиха от УЕФА преди началото на Евро 2024 в Германия.

По трибуните ще се демонстрират пояснения на обстановката на електронните табла на стадионите, до момента в който сходни графики ще излизат и по време на директното лъчение.

Като образец от УЕФА показват, че вместо да се дава дузпа за игра с ръка, както споделят сегашните пояснения, ще се навлиза в детайлности, като се показват коя ръка, на кой състезател и в каква позиция е била, с цел да се вземе това решение.

" Опитваме се да създадем процеса по-прозрачен и явен ", сподели изпълнителният шеф на УЕФА по съдийските въпроси Роберто Розети.

Италианецът добави, че футболистите и треньорите на тимовете към този момент са осведомени с новите указания при използването на ВАР и измененията, които ще бъдат направени.

Той добави, че ще се употребява изкуствен интелект при обработването на обстановките, с цел да може решенията да се взимат доста по-бързо.

Европейското състезание се открива в петък в Мюнхен с мача сред Германия и Шотландия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР