Второто затваряне на държавата ще се окаже фатално за туризма.

...
Второто затваряне на държавата ще се окаже фатално за туризма.
Коментари Харесай

Туроператорите на нож: Второ затваряне ще е фатално за туризма

Второто затваряне на страната ще се окаже съдбовно за туризма. Това са безапелационни от Обединениe Бъдеще за туризма. Според туроператоритейза да не се случи това е належащо да проработи грантова скица за национално финансиране за ликвидност на туроператорите и туристическите сътрудници с 10 на 100 от оборота им за 2019 година Според организацията мярката 60/40 би трябвало да се преобразува в 80/0.

Те упорстват и да получат специфичен нисколихвен кредитен артикул, поради обстоятелството, че през март би трябвало да върнат дължимите паре за неосъществени ваканции поради пандемията на 32 000 клиенти. 

 „ Здравето и животът на хората са главен приоритет. Затова ние в сдружението поддържаме ограниченията на държавното управление за преодоляване на пандемията. Но като организация, призвана да пази правата на туроператорите и туристическите сътрудници, ние настояваме за пет стопански решения, които биха подобрили ликвидността и заетостта в сектора “, показва Павлина Иванова, ръководител на УС на организацията. Те са:
10% грантова скица за национално финансиране за ликвидност на туроператорите и туристическите сътрудници. Въвеждане на обществена мярка за неработещите туроператори и туристически сътрудници в съответствие 80/0. Специален нисколихвен кредитен артикул за Търговско отделение и ТА, заради счетоводната специфичност на работата, неспособност за материално поръчителство, влошена финансова експозиция, и наближаващ краен период за възобновяване на предплатени пътувания на 320 000 туристи. Налагане на мораториум на банковите заеми и безлихвено отлагане на всички заплащания към държавния бюджет за интервал от 6 месеца. Законодателна самодейност за удължение периода на застраховка „ Отговорност на туроператора “ за месеците на затворен бизнес.
Предложенията са част от отворено писмо до премиера Бойко Борисов и министрите от кабинета, което бе публикувано през днешния ден в отговор на подготвяните от държавното управление ограничения за ограничение на пандемията, които ще влязат в действие след два дни. Те са съобразени с насоките по краткотрайната финансова рамка, дадени от Европейска комисия на 19 март и обновени на 13 октомври. Мерките към този момент работят и демонстрираха успеваемостта си след използването в редица европейски страни, припомнят от сдружението
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР