Всяко кметство вече ще има своя бюджетна рамка и кметът

...
Всяко кметство вече ще има своя бюджетна рамка и кметът
Коментари Харесай

Борисов обеща екстри за малките кметове, засега им запуши устите

Всяко кметство към този момент ще има своя бюджетна рамка и кметът на общината ще е задължен да я извършва. За това се схванаха на среща с премиера Бойко Борисовкметове на дребни обитаеми места.

На диалозите участваха и финансовият министър Владислав Горанов и шефката на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова.

Горанов разгласи, че по тематиките, по които са се разбрали през днешния ден, могат да намерят решение до края на годината и да се употребяват за 2019 година Той изясни, че сега, в който има условие в закона за финансова сметка за всяко кметство, общинските кметове ще би трябвало да се съобразят с него при внасянето на общинския бюджет в общинския съвет.

„ Какви биха били глобите – няма да са 100 тояги на голо на площада, евентуално ще бъдат свързани с материална и административна отговорност на кмета, а в изключителни случаи и политическа”, разяснява Владислав Горанов.

До срещата в Министерския съвет се стигна, откакто градоначалниците заплашиха да дойдат на митинг под прозорците на Министерския съвет през уикенда. Министър-председателят обаче ги предложения на диалог и демонстрацията беше анулирана, съобщи БТВ.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР