Президентът Румен Радев връчи медалите на гимнастичките ни Боряна Калейн

...
Президентът Румен Радев връчи медалите на гимнастичките ни Боряна Калейн
Коментари Харесай

Радев връчи медалите на Боряна Калейн и Стилияна Николова в Будапеща

Президентът Румен Радев връчи медалите на гимнастичките ни Боряна Калейн и Стилияна Николова в зала " Ласло Пап " в Будапеща, където се организира Европейското състезание по художествена гимнастика. На 26 май Боряна Калейн завоюва златото при самостоятелните представяния с обръч, а Стилияна Николова - среброто. Във финала с бухалки, Калейн завоюва и бронзовия орден.

На 25 май Стилияна Николова завоюва златния орден в многобоя. Тя победи със страхотна преднина пред втората София Рафаели от Италия. Николова „ наследи “ европейската купа, откакто през миналата година тя беше за другата ни представителка Боряна Калейн.

„ Знаех, че в случай че си изиграя съчетанията съм конкурентноспособна на най-големите в художествената гимнастика. Когато видях оценките, бях доста щастлива и удовлетворена от себе си. За мен това съревнование беше едно предизвикателство, с което съумях да се оправя.  Оттук нататък ме чака здрава подготовка и Дай Боже, сполучливи Олимпийски игри ”, коментира коментира Стилияна Николова пред медиите. Тя пожела на всички българи да бъдат здрави и да се обичат.

Радев беше в зала " Ласло Пап " за финалите при дамите, с цел да поддържа българските гимнастички. Той е в компанията на президента на Европейската гимнастика Фарид Гаибов (Азербайджан). България има осем медала от шампионата досега - четири златни, два сребърни и два бронзови.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР