Всяко дете се ражда с определени заложби и започва да

...
Всяко дете се ражда с определени заложби и започва да
Коментари Харесай

Какви таланти има вашето дете

Всяко дете се ражда с избрани заложби и стартира да ги демонстрира още в най-ранна възраст. Трудната задача пред родителите е да открият в точния момент гения на своя хлапак и да му оказват помощ пълноценно да го развие. За страдание има случаи, когато майката или таткото освен подценяват ползите на своето дете, само че даже се пробват да ги угнетен, тъй като имат други проекти за бъдещето му. Тези родители не помнят, че дребният човек е персона, а не парче пластелин, които могат да моделират съгласно личните си желания.

Най-добре е да не оказвате никакъв напън върху детето, а единствено да го наблюдавате. Обърнете внимание към кое занятие демонстрира изключително огромен възторг и кое му е неприятно. За да ви насочим, ще разгледаме няколко признака, които демонстрират, че във вашето дете може би се заражда креативен гений.

Може би вашето дете е бъдеш художник в случай че:
Малкият човек освен обича да рисува и украсява, само че и се впечатлява мощно от скулптори и картини. Освен това обръща внимание на съчетанието на цветовете – в домашния интериор, в природата, по облеклата си. Най-вероятно детето ви има художествени заложби, в случай че е доста наблюдателно и може с най-малки детайлности да опише предмет, който го е впечатлил. Зрителната му памет е доста мощна и най-лесно запомня информация от брошура с картинки

Как да му помогнете да развие качествата си:
Често разговаряйте с дребния художник образно. Например, вместо да го похвалите с думи му нарисувайте усмихнато слънце, а когато е бил непокорен – буреносен облак. Разпитвайте детето какво желае да покаже с рисунките си. За да не отиде гения му напразно, го запишете първо в кръжок по изобразяване и в случай че ползите му не престават да се задълбочават и в художествено учебно заведение.

Най-подходящи игри:
Картинки за оцветяване
Обикновено вътре илюстрациите са в два разновидността – един обагрен и един неоцветен. Нека детето ви не гледа запълнената картинка,, с цел да реши единствено какви цветове да употребява.
Открий разликите
В тази игра би трябвало да се открият няколко дребни разлики сред две еднотипни картинки. Можете да я разнообразите и в противоположен вид – разнообразни илюстрации, в които има общи предмети.
Продължава: Какви гении има вашето дете - II част
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР