Честването на 24 май във Враца започна с “Парад на

...
Честването на 24 май във Враца започна с “Парад на
Коментари Харесай

Парад на буквите за 24 май във Враца

Честването на 24 май във Враца стартира с “Парад на буквите ”, в който присъединяване взеха отличени възпитаници, педагози, културни дейци и състезатели от спортни клубове.

Трите флагове, представящи глаголицата, кирилицата и актуалната българска писменост, минаха през централната пешеходна зона.

Шествието спря пред постройката на Община Враца, където кметът Калин Каменов произнесе празнично слово:

“Днешният ден е един от тези в историята ни, в които имаме най-голямо съображение да сме горди. Дали имаме основанието да бъдем горди от себе си и да се назоваваме българи, четящи, знаещи и и можещи - е въпрос, чиито отговор всеки един от нас, би трябвало да потърси в себе си. Скъпи деца, не се сърдете на своите учители, тъй като най-хубавият другар ти е оня, който ти демонстрира грешките и минусите. Търсете сериозни хора към вас, тъй като по този начин ще станете по-добри. Може би не постоянно ще ви е елементарно, може би няма да ги разбирате, само че в утрешния ден ще ги обичате - тъй като те са Ви създали грамотни и почтени хора.



Уважаеми учители, бъдете вдъхновители за нашите деца! Аз имам вяра, че дружно можем да създадем по този начин, че всички учебни заведения да основават будни деца, с които да се гордеем освен във Враца, само че и в цялата страна. Ние като общество би трябвало да дадем заслуженото почитание на всички преподаватели, тъй като те са тези, които ще трансфорат нашите деца в почтени хора! Честит празник! ” - сподели кметът Калин Каменов на тържественото отбелязване на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.





Програмата продължи с празненство пред постройката на Община Враца.

Водосвет за здраве и благоденствие отслужи секретарят на Врачанска Митрополия - отец Николай Костадинов.



В знак на благодарност, поклонение и респект, пред паметника на двамата Свети равноапостоли, бяха поднесени венци и цветя.



На събитието участваха още: националният представител Мартин Харизанов, ръководителят на Общинския съвет доктор Владимир Христов, общински съветници, управителният екип на локалната администрация, регионалният шеф и заместител регионалният шеф, началникът на РУО, шефове на просветителни и културни институции и жители.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР