Роден в Лондон тийнейджър, починал от левкемия, ще бъде обявен

...
Роден в Лондон тийнейджър, починал от левкемия, ще бъде обявен
Коментари Харесай

Роден в Лондон тийнейджър, наречен „Божия инфлуенсър“, направен светец от папата след чудеса

Роден в Лондон младеж, умрял от левкемия, ще бъде разгласен за първия хилядолетен светец на Католическата черква от папа Франциск, откакто беше приписват се на поредност от чудеса след гибелта му.

Карло Акутис, роден в Лондон от майка италианка и татко на половина англичанин, на половина италианец, е получил прякорите „ авторитетният на Бога “ и „ светецът настойник на интернет " поради отдадеността му да разпространява делото на Христос онлайн, преди да почине.

Карло умря на 15 години през 2006 година от рак на кръвта, само че в този момент, съвсем 20 години след нещастието, тялото му към този момент е изложено в Асизи, Италия, където той носи обичаните си маратонки Nike, дънки и суитчър. Папа Франциск към този момент подписа декрет, който проправя пътя на момчето да стане светец.

Папата призна чудото, приписвано на Карло - след гибелта му - когато майката на жена от Коста Рика, Валерия Валверде, взела участие в сериозна злополука с колело, се помоли на стъкления си ковчег и остави записка с молба да бъде излек...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР