Огромна колона от коли се вие към ГКПП Калотина, съобщава

...
Огромна колона от коли се вие към ГКПП Калотина, съобщава
Коментари Харесай

Километрична тапа на Калотина, 2 часа колите не помръдват

Огромна колона от коли се вие към Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина, оповестява 24 часа, като се базира на зрителски сигнал. Хората оповестяват, че 2 часа чакат и няма придвижване.
Тапа има и на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, където пък колите чакали по 3 часа. Стана ясно, че повода е, тъй като гръцките управляващи засилили полицейските инспекции.
През граничните пунктове " Маказа ", „ Златоград " и „ Ивайловград " могат да минават единствено леки коли и микробуси.
Образува се и опашва в края на автомагистрала „ Струма ". Колоната, дълга към 1 км, се движи относително бързо.
На границата с Турция трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " за товарни коли.
По-рано от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че Във връзка с упования през празничните дни засилен трафик през българо-гръцката граница, управлението на ГДГП предприе спомагателна организация. С цел безпроблемното прекосяване през пунктовете в границите на тези дни ще са отворени всички работни места, за които е гарантиран нужният запас от чиновници и механически средства, осведомят от Министерство на вътрешните работи.
От страна на гръцките управляващи е получена информация, че на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата-Промахон за същото време ще се правят засилени полицейски инспекции и няма да се вкарва омекотен режим на работа.
ГДГП предлага на пътуващите за Гърция да употребяват и различните направления - през Маказа, Илинден, Ивайловград, Златоград и Капитан Петко Войвода.

Снимка: БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР