Крайградски пътнически влак е блъснал лек автомобил на жп прелез

...
Крайградски пътнически влак е блъснал лек автомобил на жп прелез
Коментари Харесай

Влак блъсна кола на жп прелез във Враца

Крайградски пътнически трен е блъснал лек автомобил на жп прелез във Враца. Инцидентът е станал в късния следобяд в квартал " Кулата ", съобщи Българска национална телевизия.

Автомобилът е тръгнал да пресича, само че не е видял идващия трен. От мощния удар колата е смачкана до неразбираемост. Като по знамение водачът, който е пътувал е самичък се е разминал с леки пострадвания. Влакът е превозвал пасажери от Мездра към Монтана, които са били извозени с рейсове.

Прелезът е със звуков и светлинен сигнал, само че съгласно локалните хора постоянно звуковият сигнал липсва. Заради случая на стоманения път е нарушен и графика за придвижване на влаковете сред гарите Враца и Бели Извор.

" Момчето беше вдигнато с кола за спешна помощ тъй като ние дойдохме по-късно и след към час момчето беше с превръзка на крайници. Няма жертви, няма нищо ", сподели представител на БДЖ.

" Машинистът въобще не е алармирал, че наближава жп прелеза, въобще не е понижил. Направо си е карал, тука няма право да кара с 90 в обитаемо място. Дадени са молби, с цел да се направи тука охранителен жп прелеза, но това всичко е закрито, потънало и край ", сподели свидетел на случая. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР