РЗИ - Добрич препоръчва да се ограничи максимално ползването на

...
РЗИ - Добрич препоръчва да се ограничи максимално ползването на
Коментари Харесай

Заради аварията: Препоръчват ограничаване на къпането край Албена

РЗИ - Добрич предлага да се ограничи оптимално използването на морската вода за къпане в региона на повредата, зародила в Пречиствателна станция за отпадни води " Албена ". От инспекцията предизвестяват, че може да възникне замърсяване на водата и има възможност да настъпи евентуален риск за здравето на популацията при използването ѝ за къпане.

Извършен е здравен надзор от чиновници на РЗИ-Добрич, съпроводен с пробонабиране, като са взети проби води както от региона на повредата - „ Кранево-централен “, по този начин и от прилежащите на повредата зони за къпане – „ Албена “ и „ Кранево-юг “ за проучване по следните микробиологични индикатори: „ ешерихия коли “, „ чревни ентерококи “, „ салмонела “ и „ холерни вибриони “.

Проби ще бъдат взети още веднъж на 23 юни.

На 4 юни ВиК - Добрич уведоми Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна, че е нарушена целостта на водопровод в прибойната зона на плажа. Той е част от колектора за заустване на пречистени отпадъчни води от ПСОВ „ Албена “ в Черно море. Участък с дължина почти 85 м от колектора е отвеян в морето, като са открити и извадени пет тръби.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР