Всички страни трябва да прекратят всякакви отношения със Северна Корея,

...
Всички страни трябва да прекратят всякакви отношения със Северна Корея,
Коментари Харесай

САЩ настояха светът да прекъсне всякакви отношения с Пхенян

Всички страни би трябвало да прекратят всевъзможни връзки със Северна Корея, настоя непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли на изключителното съвещание на Съвета за сигурност нощес. То бе свикано поради новото ракетно тестване на Пхенян.

Хейли означи особено четири сфери, в които би трябвало да бъдат прекратени изцяло връзките с КНДР – военната, научната, техническата и икономическата.

Според нея една от ограниченията, които могат да спрат ракетната и нуклеарната стратегия на Ким Чен Ун, е Пхенян да бъде лишен от правото на глас в Организация на обединените нации.

Дипломатката акцентира, че Китай би трябвало изиграе водеща роля за умиротворяването на КНДР. По-рано президентът Доналд Тръмп настоя китайският водач Си Дзинпин да спре изцяло доставките на петролни артикули за Северна Корея.

По думите на Ники Хейли военният спор, който се пробва да провокира Ким Чен Ун, ще докара до „ цялостно заличаване на режима в КНДР “.

Вчера сутринта Северна Корея извърши първото от 15 септември насам тестване на балистична ракета. По-късно заяви, че е изстреляла междуконтинентална ракета от нов вид   " Хвасон-15 ", способна до удари всяка точка от територията на Съединени американски щати.

Японското министерство на защитата съобщи, че ракетата е паднала на 250 км от северната префектура Аомори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР