Началникът на Главното управление на комуникациите и свръзката на руската

...
Началникът на Главното управление на комуникациите и свръзката на руската
Коментари Харесай

Заместник-началникът на Генералния щаб руската армия е арестуван за подкуп

Началникът на Главното ръководство на връзките и свръзката на съветската войска и зам.-началник на Генералния щаб военачалник Вадим Шамарин  е задържан по дело за приемане на рушвет в изключително огромни размери. Това оповестява 235-ти гарнизонен боен съд, представен от съветски медии. Решението на съда е той да остане в ареста към този момент два месеца.  Обвинението е по член 290, част 6 от Наказателния кодекс на Русия, като генералът е застрашен от до 15 година затвор и санкция в многократен размер на подкупа. Съставът на закононарушението планува, че размерът на подкупа е минимум 1 милион рубли, оповестяват медиите в Русия. Ген. Шамарин е и заместител на началника на Генералния щаб ген. Валери Герасимов.

„ Съдът почете настояването на следствието за избиране на предварителна мярка за неотклонение под формата на задържане под стража за Вадим Шамарин “, заяви пресслужбата на съда, представена от съветски медии. Според тях, домът на генерала е обискиран по наказателно дело за хипотетични афери и измами, оповестяват медиите в Русия. Въз основа на резултатите от обиска Вадим Шамарин е отведен за разпит в основното военно следствено ръководство на Следствения комитет на Руската федерация.

В съветската войска в ход е чистка поради корупционни практики, които са засегнали всички равнища. Неотдавна бяха арестувани и задържани заместник-министърът на защитата Тимур Иванов и началникът на основното ръководство на фрагментите на Министерството на защитата генерал-лейтенант Юрий Кузнецов. И двамата са упрекнати в приемане на рушвет в изключително огромни размери. На 17 май някогашният пълководец на 58-а войска Иван Попов беше задържан по дело за машинация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР