Президентът Румен Радев и водената от него делегация бяха на

...
Президентът Румен Радев и водената от него делегация бяха на
Коментари Харесай

Румен Радев подари на папа Франциск икона на Светите братя Кирил и Методий

Президентът Румен Радев и водената от него делегация бяха на визита при папа Франциск във Ватикана. Държавният глава е подарил на Светия отец истинска икона на Светите братя Кирил и Методий от втората половина на 19 век. Тя е дело на зографи от Софийската иконописна школа, предава БНР. 

В момента президентът участва на Божествена света литургия в базиликата " Сан Клементе " в Рим, където Светите братя Кирил и Методий са служили за първи път на български език.

През 1980 година папа Йоан Павел 2 разгласи Светите братя Кирил и Методий за съпокровители на Европа. От години по традиция българска държавна делегация е на визита при Светия отец във връзка отбелязването на 24 май. Тази заран президентът, неговата брачна половинка и членовете на формалната делегация бяха посрещнати в Апостолическия замък във Ватикана. Там президентът е провел среща " на четири очи " с папа Франциск в библиотеката на Негово Светейшество. Във Ватикана Румен Радев  е разговарял и с държавния секретар на Светия трон кардинал Пиетро Паролин.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР