Всички са се втвърдили и всички очакват избори, с изключение

...
Всички са се втвърдили и всички очакват избори, с изключение
Коментари Харесай

Проф. Мария Пиргова: Не вярвам третият мандат да свърши някаква работа

" Всички са се втвърдили и всички чакат избори, като се изключи Българска социалистическа партия и " Демократична България ". Не имам вяра третият мандат да свърши някаква работа. Проблемът е, че идващото Народно заседание ще бъде същото като това, с дребни добавки. Така или другояче - отиваме на избори ", сподели политологът проф. Мария Пиргова в студиото на " Денят ON AIR ".

Според проф. Пиргова никоя партия не се грижи за връзка с жителите.

" Партиите не оферират бъдеще, те оферират някакви ограничения. Леви и десни към този момент се разми. И жителите към този момент узряха за това, че партиите не вземат решения сами, те ги вземат с помощта на техните ментори, които са отвън Народното събрание. Партиите не дават знаци, че се интересуват от мнението на хората, те си гледат лобитата, стопанската система. Обещанията са едни и същи, те са скучни, те са в огромна степен неосъществени ", обясни тя.

По думите на проф. Мария Пиргова това не са политически елити.

" Те са свързани с стопански ползи и са едни изпълнителни, които към този момент нямат и нужния престиж Те не могат да имат тези искания за политически елити. Да, те са нашите избраници, само че ние не избираме партийната листа. ГЕРБ и Движение за права и свободи, въпреки и в малцинство, само че с тези големи корпоративни ползи зад тях - всяко държавно управление, даже да не беше на Кирил Петков, за 6 месеца те щяха да го разбият ", добави тя.

Според Пиргова " Продължаваме промяната " не си вършат заключения.

" Те вървят с голямо самочувствие, считат, че те са надали не единствени и гениални. Това по никакъв начин не е хубаво, те не вършат политика, не се ориентираха в правенето на политика. Закъсняха да създадат промени в правосъдната система. Те разтресоха системата, направиха доста неточности, подготвени са отново да ги създадат. Това е от самовлюбеност ", настоя проф. Пиргова.

И добави, че няма да е сюрпризирана, в случай че партията на Стефан Янев откри място в идващия парламент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР