Все повече институти и учреждения използват изкуствен интелект. Но когато

...
Все повече институти и учреждения използват изкуствен интелект. Но когато
Коментари Харесай

Руската система за противовъздушна охрана получи изкуствен интелект

Все повече институти и институции употребяват изкуствен интелект. Но когато ИИ стартира да се употребява от военните, е добре да се внимава и да се следи какво се случва. Няма по какъв начин да не си спомним известния филм на Джеймс Камерън, само че към този момент нуклеарните ракети се ръководят от хора.
Изданието „Известия“ заяви, че съветските въздушно-космически сили (ВКС) за първи път са провели тестванията на автоматизирана система за ръководство на Противовъздушна отбрана, основана на изкуствен интелект . ИИ дава опция за по-оперативно реагиране на ситуацията и усъвършенства качеството на работа на противовъздушната защита. Благодарение на бързата работа на ИИ, военните могат да реагират на измененията на ситуацията в действително време. Избягва се разбора на информацията от командните пунктове и по този метод се икономисва доста време. Това е доста значимо при непрестанно увеличаващите се скорости на самолетите и високата компактност на офанзивите от въздуха.

Новият ИИ може да сплотява и координира работата на Противовъздушна отбрана от друг вид. Системата употребява мощните страни на всеки тип Противовъздушна отбрана и маскира слабите. Предвидено е благодарение на другите видове системи за противовъздушна защита да се основават няколко линии на защитата.

Така да вземем за пример, зенитно ракетната система C-400 „Триумф“, ефикасна на огромни височини, може да се съчетае със зенитния комплекс „Панцир-Ц“ и по този метод дейно да се отразяват всеобщите удари на крилатите и балистичните ракети, дроновете с дребни размери и реактивните снаряди.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР