Utrastar DC SN655 достига скорости от 6800 MB/s при четене

...
Utrastar DC SN655 достига скорости от 6800 MB/s при четене
Коментари Харесай

WD Utrastar DC SN655 – NVMe SSD за корпоративни приложения


Utrastar DC SN655 доближава скорости от 6800 MB/s при четене и 2700 MB/s при запис
(снимка: Western Digital)

Western Digital адресира пазара на центрове за данни, където се извършват приложения с ниска инертност и се проучват данни в действително време, с един повсеместен NVMe SSD – модела Ultrastar DC HC655, който употребява най-масовия 2,5-инчов форм-фактор (U.3, 15 мм дебелина).

Твърдотелният диск Ultrastar DC HC655 е изпълнен в дизайн с двоен порт и предлага разширени благоприятни условия за криптиране, както и увеличена продуктивност, по отношение на своите прародители. Това го прави подобаващ за облачни приложения, насочени повече към четенето на данни, където се търси първокласна надеждност и оптимална цена на терабайт.

Ultrastar DC HC655 се предлага в три потенциала: 3,84 TB, 7,68 TB и 15,36 TB, построени от BiCS5 TLC 3D NAND чипове. Общата номенклатура на модела включва общо девет версии, които се разграничават по равнището на сигурност, което оферират: SE, ISE и TCG Ruby.

Благодарение на потребления интерфейс PCIe Gen4 и NVMe 1.4b, продуктивността на този SSD доближава 6800 MB/s при четене и 2700 MB/s при запис, а IOPS в двата режима са надлежно 1100K и 125K (данните са за модела с 15,36 TB капацитет).

По отношение на надеждността, Ultrastar DC HC655 се характеризира с устойчивост от 1.0 DW/D и 2,5 милиона часа приблизително време сред отводите, което дава отговор на петгодишната му гаранция.
още по темата
Заложената в архитектурата надеждност под формата на резервирани съставни елементи, отбрана при отпадане на зареждането и вградените функционалности за сигурност като криптиране на данните „ от край до край ” вършат модела подобаващ за съвсем всевъзможни корпоративни приложения.

Ultrastar DC HC655 е решение за облачни инфраструктури, софтуерно дефинирани системи за предпазване на данни, разбор на огромни размери от данни, приложения за изкуствен интелект и машинно самообразование, предпазване на обектни данни и други

Различните версии на Ultrastar DC HC655 могат да бъдат поръчани при сътрудниците на дистрибутора на Western Digital – АСБИС България.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР